Sık Sorulan Sorular
Sık Sorulan Sorular
Güneş panelleri nasıl çalışır?
Güneş panelleri, güneş ışığını elektrik enerjisine çeviren fotovoltaik (PV) hücrelerden oluşur. Paneller, doğrudan güneş ışığından enerji üretir ve bu enerji, inverter yardımı ile kullanılabilir hale getirilerek elektrikli cihazlarınızda kullanılabilir.
Hangi güneş paneli türü benim için en uygun?
Güneş paneli seçimi, kullanım alanınıza ve ihtiyacınıza göre değişir. Monokristal paneller, yüksek verimlilikleriyle dar alanlarda idealdir. Polikristal paneller ise geniş alanlarda maliyet etkin bir çözüm sunar. Esnek Paneller ve Taşınabilir Güneş Panelleri ise mobil kullanımlar için uygundur.
Solar enerji sistemlerinin avantajları nelerdir?
Solar enerji sistemleri, enerji maliyetlerini düşürmenin ve bağımsızlaştırmanın yanı sıra kullanıcılarına çevre dostu bir enerji çözümü sunar. Güneş enerjisi, yenilenebilir bir kaynak olduğu için karbon ayak izini ve elektrik faturanızdaki bedeli azaltır aynı zamanda uzun vadede enerji tasarrufu sağlar.
Solar inverter nedir ve ne işe yarar?
Solar inverterler, güneş panellerinden elde edilen doğru akımı (DC) alternatif akıma (AC) çevirir. Bu işlem, evinizdeki elektrikli cihazların kullanılmasını sağlar. Tam sinüs inverterler, cihazlarınız için daha stabil bir elektrik akışı sunar. Buna karşın modifiye sinüs inverterler ise maliyet avantajlı ürünler olarak beğeninize sunulmaktadır.
Jel akü ile lityum akü arasındaki fark nedir?
Aküler güneş enerjisi projelerinde güneş panellerinden elde edilen enerjinin depolanması amacıyla kullanılırlar. Jel aküler güneş enerji sistemleri için uygun maliyet ve ihtiyaca yönelik çözüm olarak öne çıkarken, lityum aküler gelişmiş teknolojisi ve jel akülerden farklı olan iç hammadde yapısıyla daha hafif, daha verimli ve uzun ömürlüdür. Lityum aküler, hızlı şarj olma özellikleriyle de öne çıkar.
Solar şarj cihazları ne işe yarar?
Solar şarj cihazları güneş panelinin üretmiş olduğu elektrik enerjisi ile sistemde kullanılmakta olan enerji depolama birimini (jel ya da lityum akü olabilir) enerji ile doldururlar. Böylelikle güneşin olmadığı akşam vakitlerinde de herhangi bir enerji kesintisine uğramazsınız. PWM şarj kontrol cihazları düşük maliyetleri ile ön plana çıkarken MPPT şarj kontrol cihazları ise gelişmiş izleme algoritmaları ile enerji depolama noktasında verimi arttırır.
Solar enerji sistemleri nasıl kurulur?
Solar enerji sistemlerinin kurulumu, panellerin çatıya veya uygun bir zemine monte edilmesi ve inverter başta olmak üzere diğer ekipmanların birbirine bağlanması ile gerçekleştirilir. İhtiyacınıza göre, sizler için tasarlanan solar paketlerimiz ile kolayca enerji sisteminizi kurabilirsiniz.
Solar sistem kurulumu için destek sağlıyor musunuz?
Evet, Aldemir Solar Market olarak solar enerji sistemlerinin kurulumu ve kullanımı konusunda destek veriyoruz. Ürünlerimiz ve hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçin.